01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg09.jpg10.jpg11.jpg12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg16.jpg17.jpg18.jpg19.jpg20.jpg21.jpg22.jpg23.jpg24.jpg25.jpg26.jpg27.jpg28.jpg29.jpg30.jpg31.jpg32.jpg33.jpg34.jpg35.jpg36.jpg37.jpg38.jpg39.jpg40.jpg41.jpg42.jpg43.jpg44.jpg45.jpg46.jpg47.jpg48.jpg49.jpg50.jpg51.jpg52.jpg53.jpg54.jpg55.jpg56.jpg57.jpg58.jpg59.jpg

Poniedziałek – 18 września

  • Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku z suszoną żurawiną, pieczywo mieszane z masłem, serek Almette, herbata z cytryną.
  • Obiad: Rosół, kotlet pożarski, warzywa gotowane na parze, ziemniaki, sok.
  • Podwieczorek: Bułka paryska z masłem, kurczak po królewsku, pomidor, szczypiorek, herbata o smaku owoców leśnych, owoc.

Wtorek – 19 września

  • Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka gotowana, papryka, ogórek świeży, herbata z cytryną.
  • Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem, schab gotowany w sosie własnym, ogórek kwaszony, kasza jęczmienna, kompot.
  • Podwieczorek: Budyń waniliowy, biszkopty, bułka z masłem,rumianek z cytryną, owoc.

Środa – 20 września

  • Śniadanie: Kakao, pieczywo mieszane z masłem, pasztet z indyka, ogórek kiszony, herbata z cytryną.
  • Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami, udko z pieca, marchewka z groszkiem, ryż, kompot.
  • Podwieczorek: Grahamka z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek świeży, marchewka do chrupania, herbata malinowa, owoc.

Czwartek – 21 września

  • Śniadanie: Kawa Inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, sałata, pomidor, herbata z cytryną.
  • Obiad: Biały barszcz z ziemniakami, spaghetti z sosem bolońskim, kompot.
  • Podwieczorek: Kajzerka z masłem, papryka, ogórek świeży, herbata żurawinowa, owoc.

Piątek – 22 września

  • Śniadanie: Musli na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z groszku zielonego i jajka, papryka świeża, herbata z cytryną.
  • Obiad: Barszcz ukraiński, naleśniki z serem, sok.
  • Podwieczorek: Chałka z masłem i miodem naturalnym, mleko na ciepło, herbata o smaku owoców leśnych, owoc

Poniedziałek – 25 września

  • Śniadanie: Płatki jaglane na mleku z rodzynkami, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek świeży, herbata z cytryną.
  • Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, pulpety w sosie własnym, ogórek kwaszony, kasza gryczana, sok.
  • Podwieczorek: Bułka z masłem, indyk na biało, papryka, herbata malinowa, owoc.

Wtorek – 26 września

  • Śniadanie: Kakao, pieczywo mieszane z masłem, szynka biała formowana, sałata, pomidor,herbata z cytryną.
  • Obiad: Zupa marchewkowo-dyniowa, polędwiczki drobiowe, mizeria z jogurtem, ziemniaki, kompot.
  • Podwieczorek: Grahamka z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek świeży, marchewka do chrupania mięta z cytryną, owoc.

Środa – 27 września

  • Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z szynką konserwową i żółtym serem, ogórek małosolny, herbata z cytryną.
  • Obiad: Zupa z zielonych warzyw z ziemniakami, indyk w sosie pieczeniowym, surówka z marchewki, ryż, kompot.
  • Podwieczorek: Kajzerka z masłem, jogurt naturalny z truskawkami, herbata żurawinowa, owoc.

Czwartek – 28 września

  • Śniadanie: Muslina mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa, sałata, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.
  • Obiad: Rosół z makaronem, krokiety z mięsem, surówka z kapusty białej, kompot.
  • Podwieczorek: Bułka paryska z masłem, szynka gotowana, papryka, ogórek świeży, herbata malinowa, owoc.

Piątek – 29 września

  • Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta ryby wędzonej, twarożek z jogurtem, ogórek małosolny,herbata z cytryną.
  • Obiad: Krupnik, ryż z jabłkiem i cynamonem z polewą śmietanowo-waniliową, sok.
  • Podwieczorek: Babeczki piaskowe wypiekane na miejscu, mleko na ciepło, herbata o smaku owoców leśnych, owoc.

 

owoce

Początek strony